Artikkel i Finansavisen: Investeringsfond overbevist: – Vi kan fort bli en god oppkjøpskandidat

LANDET STORFISK: Julie Winther-Larsen og Kenneth Lie i Skytale har utviklet en sikker kommunikasjonsplattform for næringslivet. Selskapet har Kongsberg Innovasjon som investor og Telenor som samarbeidspartner.

Del dette innlegget

Dette skriver Finansavisen:

Skytale har utviklet en sikker kommunikasjonsløsning og fått noen av Norges største selskaper på kundelisten. – Målet er 2-300 millioner i omsetning innen et par-tre år, sier daglig leder Kenneth Lie.

– Vi vet at store selskaper bruker Whatsapp, Signal og Messenger til å kommunisere. Problemet er at mange av de kjente applikasjonene kan leses av andre, sier daglig leder Kenneth Lie i Skytale.

Stadig større overhengende fare for cyberangrep og manglende alternativer, gjør at oppstartsselskapet ledet av blant andre Lie og Julie Winther-Larsen ser muligheter til å ta en posisjon innen sikker kommunikasjon.

Skytale har utviklet et en helnorsk ende-til-ende kryptert kommunikasjonsplattform selskapet hevder skal være vanntett.

Investeringsfondet Kongsberg Pre Såkorn er overbevist, og var blant investorene som i desember gikk inn på eiersiden etter å ha investert 7 millioner i en emisjon som priset selskapet til 40 millioner kroner før penger. Også DNB har bidratt til finansieringen.

Målet nå er å raskt bli den største aktøren i Norden, og for å nå kritisk masse er selskapet på jakt etter en større partner.

– Vi kan fort bli en god oppkjøpskandidat, og har fått konkrete henvendelser fra store teknologiselskaper.  Målet 2-300 millioner i omsetning innen et par-tre år, sier Lie.

Sikker i bunn

Skytales flerlagskryptert plattform er ifølge Winther-Larsen designet for å møte nordiske sikkerhetsmyndigheters strengeste krav til sikkerhet og personvern. Allerede er noen av Norges største selskaper kommet inn som pilotkunder, og selskapet har et løpende samarbeid med Telenor.

– Norske virksomheter har vært litt naive, men forståelsen for sikkerhet er økende. Det er et før og etter Ukraina, poengterer Winther-Larsen.

Teamet bak kan skilte med en variert bakgrunn: Winther-Larsen har bakgrunn fra Sjøkrigsskolen, spesialstyrkene og har en master fra NHH, med ekspertise innen operasjoner og sikkerhet. Styreleder Rune Roberg og Jan Ivar Øyulvstad er ekspert på serverløsninger og cybersikkerhet, mens daglig leder Kenneth Lie har bakgrunn fra IT-prosjektledelse og sikkerhetsgraderte anskaffelser.

Funksjonelt skal plattformen fungere på samme måte alle andre utenlandske applikasjoner, men ivareta personvernet og integriteten til kommunikasjonen ved at Skytale ikke ser kundens data og metadata.

Hvem som har utviklet teknologien står helt sentralt i salgsargumentet. Gitt dagens geopolitiske situasjon, fordrer selskapenes samfunnsansvar og verdier at de i større grad tenker gjennom hva de kommuniserer og hvor, mener Winther-Larsen.

– Vi er helnorske, bruker kun norske underleverandører og har en «zero trust»-arkitektur slik at selv ikke vi kan se kundens metadata, sier hun.

– Det er behov for en nordisk tjeneste og felles løsninger blant NATO-allierte, uten at det betyr at vi skal dele all informasjon med alle vi er allierte med, sier Lie.

 


Skytale

  • Utvikler og selger sikre kommunikasjonsverktøy for næringslivet tilpasset de strengeste kravene fra nordiske sikkerhetsmyndigheter.
  • Teamet bak kan skilte med en variert bakgrunn inkludert spesialstyrkene, sikkerhet, IT server- og cybersikkerhet, samt IT-prosjektledelse og sikkerhetsgraderte anskaffelser.
  • I en emisjon i desember hentet selskapet 7 millioner fra flere investorer, inkludert Kongsberg Pre Såkorn, i en emisjon som verdsatte selskapet til 40 millioner kroner.
  • Har mål om å omsette for flere hundre millioner kroner i løpet av få år, og er på jakt etter en større teknologipartner det kan gå sammen med.

 


 

Skal hente penger

Selskapet er i dag klar for kommersialisering og har 20 ansatte på utvikling og salg som brenner penger i en hastighet på 2 millioner kroner i måneden. 

Derfor er planen å hente et betydelig beløp over sommeren til å skalere organisasjonen, noe han har full tro på tross et tøft kapitalmarked.

– Markedsresponsen har vært veldig god, og nåværende investorer har sagt de ønsker å være med videre. Derfor er vi på jakt etter kunnskap og kompetanse som kan ta selskapet videre, sier Lie.

Winther-Larsen og Lie erkjenner at en av cybersikkerhetsbransjens største utfordringer er at sikkerhet ofte kommer på bekostning av brukervennlighet. Ifølge dem skal sikkerheten og er designet for å være enkel i bruk.

– Utgangspunktet er at ansatte skal kunne kommunisere trygt uten å måtte bekymre seg for sikkerhetsaspekter. Brukervennlighet er helt avgjørende, men det er bedre å starte med sikkerheten enn å komme med det i ettertid.

Les flere av våre nyheter