Kryptert til dørstokken: Kongsberg Innovasjon sammen med flere investorer går inn med 7 millioner i norskutviklet kommunikasjonsplattform

Del dette innlegget

Bak den krypterte tjenesten Skytale står personer innen sikkerhet og med programvareleveranser til Politiet og Forsvaret i porteføljen. Nå er interessen vekket i Kongsberg.


– Du vet aldri hvem som følger med.

Det geopolitiske klimaet har vist oss hvor sårbart så vel norsk næringsliv som statlig infrastruktur kan være. En parkert bil av «feil» merke utenfor bygget ditt kan være nok. All kommunikasjon som ikke er 100% på norske hender, kan i ytterste konsekvens utgjøre en nasjonal sikkerhetsrisiko.

  • Vi ser et paradigmeskifte for hvordan vi ser på digital sikkerhet, understreker Rune Roberg og Kenneth Lie, grunnleggerne bak Norges neste digitale innovasjonseventyr, Skytale.

 

Nordmenns migrasjon til krypterte meldingstjenester som Signal og Telegram, samt kunnskap om hva tjenester som WhatsApp og TikTok er i stand til å detektere av vår atferd, har satt dagsorden i norske medier.

  • Noen tilbydere av disse enklere utenlandske løsningenene kaller det ende-til-ende-kryptert, men følger selv med på hva som sendes av sensitiv informasjon. Behovet for et vanntett system for profesjonelle er prekært her i Norge.

 

I høst inngikk også Telenor et innovasjonssamarbeid med Skytale. 

  • Vi satte oss fore å utvikle et eget, hybrid krypteringssystem med profilstyrte sikkerhetsinnstillinger gjennom et administratorverktøy. Ingen, ikke engang Skytale selv, vil kunne ha tilgang til data eller metadata hos våre bedriftskunder. Personvern og cybersikkerhet er ivaretatt helt til dørstokken, sier gründerne.

 

Kongsberg Innovasjon har nå gjennom sitt pre-såkornfond, som støtter deep tech-startups investert 2 millioner i det norske selskapet, som etter planen lanserer Skytale-tjenesten for kommersielt bruk i begynnelsen av 2024.

KRYPTERT KOMMUNIKASJONSLØSNING FOR PROFESJONELLE

  • Hybrid kryptering sikrer full konfidensialitet
  • Heleid av norsk selskap, utviklet i Norge, driftes i Norge
  • Sikkerhetsklarert i henhold til norsk lovgivning
  • Nøkkelhåndtering som ikke lagres andre steder
  • Følger anbefalinger fra Nasjonal Sikkerhetsmyndighet (NSM)

 

Send informasjon, dokumenter, bilder, avtaleverk, samtaler, chat og tale trygt internt i bedriften eller mellom samarbeidspartnere.

Vil tilbys som måneds-/årsabonnement for bedrifter, ferdig installert.

Skytale vil ikke bli tilgjengelig i kommersielle app-stores, men leveres direkte til kunde. Skytale har ambisjon om å bli det foretrukne, Nordiske alternativet for håndtering og sikker formidling av informasjon. Tjenesten skreddersys for bruk i næringsliv, organisasjoner og offentlig virksomhet.

Lansering av kommersielt produkt er planlagt høsten 2024.

Ta kontakt for mer informasjon:

Kenneth Lie
Managing Partner
917 55 037

Rune Roberg
Partner
920 87 567

Les flere av våre nyheter